preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zadarski otoci Zadar

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 5. 2011.

Ukupno: 541585
Ovaj mjesec: 770
Ovaj tjedan: 270
Danas: 16
Školski list

Prvi broj školskog lista OZ izašao je u rujnu 2015.

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?
Zato što volim Zadar

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Upisi u srednje škole 2020./2021. – Detaljan vodič za učenike i roditelje

e-Dnevnik

INFORMACIJE O SUSTAVU e-Dnevnik

Od početka šk.god. 2015./2016. u našoj školi se uvodi sustav e-Dnevnik. S ciljem što boljeg upoznavanja učitelja, stručnih suradnika, učenika i roditelja s novim sustavom vođenja pedagoške dokumentacije i novim načinima uvida roditelja u uspjeh učenika u prilogu donosimo upustva za sve učesnike novog sustava.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
LISTOPAD JE MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA – PUT DO ZDRAVLJA I DOBROBITI
Autor: Administrator , 28. 10. 2020.

Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica, tj. godišnja proslava školskih knjižnica širom svijeta. Tijekom listopada školski knjižničari zagovaraju i ističu važnost školskih knjižnica te knjižničara i učenika koji ih čine izvrsnima. Ovogodišnja tema je Put do zdravlja i dobrobiti.


Kao i svake godine planirane su aktivnosti kojima bismo proslavili tradiciju slavljena školske knjižnice, ali ovaj put ne u našoj školskoj knjižnici već, zbog epidemioloških mjera, u učionicama. Tako smo se tijekom listopada družili u učionicama petih i šestih razreda razgovarajući na temu Funkcija školske knjižnice i Računalo i zdravlje.

            Provedena je anketa među učenicima petih razreda o tome što bi voljeli promijeniti u školskoj knjižnici. Većina učenika ne bi promijenila ništa jer su zadovoljni s knjižnicom kakva jest. Učenici bi voljeli da se nabavi još knjiga, promijenili bi boju zidova, dodali cvijeće i ukrase, povećali bi broj računala u računalnom dijelu knjižnice, voljeli bi da imamo još jednu knjižničarku ili knjižničara, ali najviše od svega voljeli bi da mogu boraviti u prostoru knjižnice kao što su to do sada mogli. Naime, zbog pandemije COVID-19 boravak u knjižnici omogućen je samo pod uvjetima i pravilima ponašanja koji su propisani prema uputama i u skladu sa Smjernicama za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19.

            Učenici šestih razreda s knjižničarkom su se upoznali s mogućim posljedicama nepravilnog držanja i dugotrajnog sjedenja za računalom. Proučili su savjete i upute kako se razgibati i koje vježbe raditi nakon dugotrajnog sjedenja za računalom. Također, prošli smo kroz vježbe za opuštanje muskulature i otkrili kako zaštititi oči prilikom dugotrajnog gledanja u ekran. Otkrili smo da je unos vitamina A od velike važnosti za očuvanje zdravlja naših očiju.

            Tradiciju slavljenja školskih knjižnica započela je 1999. godine bivša predsjednica Međunarodne udruge školskih knjižničara (International Association of School Librarianship) Blanche Wools sa Svjetskim danom školskih knjižnica. Zbog potrebe za fleksibilnošću, 2008. godine proslava je prerasla u Međunarodni mjesec školskih knjižnica kako bi knjižnice diljem svijeta mogle odabrati dan u mjesecu koji najbolje odgovara njihovim potrebama. Za vrijeme ovog mjeseca školske knjižnice mogu odabrati dan, tjedan, ili cijeli mjesec koji će posvetiti proslavi značaja svoje knjižnice.

            Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Library Month – ISLM) prilika je za školske knjižničare diljem svijeta da odaberu dan, tjedan ili cijeli mjesec u listopadu kako bi obilježili važnost školskih knjižnica i proslavili sve što one predstavljaju. Tema za 2020. godinu je Put do zdravlja i dobrobiti. Temelji se na trećem UN-ovom cilju održivog razvoja Zdravlje i dobrobit. Ove godine pozivamo sudionike da promisle i proslave vezu između knjiga, čitanja, školskih knjižnica, zdravlja i dobrobiti.

https://www.husk.hr/medunarodni-mjesec-skolskih-knjiznica-put-do-zdravlja-i-dobrobiti/

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju