preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zadarski otoci Zadar

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 5. 2011.

Ukupno: 541585
Ovaj mjesec: 770
Ovaj tjedan: 270
Danas: 16
Školski list

Prvi broj školskog lista OZ izašao je u rujnu 2015.

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?
Zato što volim Zadar

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Upisi u srednje škole 2020./2021. – Detaljan vodič za učenike i roditelje

e-Dnevnik

INFORMACIJE O SUSTAVU e-Dnevnik

Od početka šk.god. 2015./2016. u našoj školi se uvodi sustav e-Dnevnik. S ciljem što boljeg upoznavanja učitelja, stručnih suradnika, učenika i roditelja s novim sustavom vođenja pedagoške dokumentacije i novim načinima uvida roditelja u uspjeh učenika u prilogu donosimo upustva za sve učesnike novog sustava.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SA ŠKOLSKOM KNJIGOM U GODINI ČITANJA: NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS U OŠ ZADARSKI OTOCI - ZADAR
Autor: Administrator , 17. 6. 2021.

Kako bi pridonijeli razvoju kulture čitanja i potaknuli na čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, školska knjižničarka mentorica Mišela Nežić osmislila je niz aktivnosti čitanja u OŠ Zadarski otoci – Zadar koje se odvijaju tijekom kalendarske 2021. godine. Geslo akcije 2021. Godina čitanja glasi ČITAJMO DA NE OSTANEMO BEZ RIJEČI.


Programi se odvijaju u školi, a osobito popularno je razredno natjecanje u čitanju naglas s učenicima četvrtih razreda. Ovo natjecanje pratila je i izdavačka kuća Školska knjiga kao sponzor lijepih nagrada.

Aktivnost se provodila od veljače do lipnja s učenicima četvrtih razreda. Radi se o razrednim natjecanjima u čitanju naglas pri čemu su učenici svladavali pravila interpretativnog čitanja i javnog nastupanja.  Jednom mjesečno na natjecanje bi se dobrovoljno javilo dvoje učenika u svakom razredu koji bi pritom dobili kratki prozni tekst i jednu pjesmu. Uz savjete knjižničarke vježbali bi interpretativno čitanje i pripremali se za nastup pred razrednom publikom. Krajem mjeseca održavala bi se razredna natjecanja na kojima bi knjižničarka odabrala učenika s najboljom interpretacijom tekstova. Tako se od veljače do lipnja u svakom razredu našlo pet izvrsnih interpretatora pa je među njima trebalo odabrati jednog iz razreda koji će sudjelovati u finalnom natjecanju u lipnju.  Kako u OŠ Zadarski otoci – Zadar ima pet četvrtih razreda, tako je bilo izabrano i pet finalista za završetak natjecanja. Veliki doprinos ovom natjecanju dali su i učenici koji su imali ulogu i publike i komentatora. Naime, nakon svakog nastupa učenici su imali mogućnost komentirati nastupe i interpretacije svojih prijatelja iz razreda, a riječ bi imale i učiteljice te asistenti u nastavi. Konačnu riječ i ocjenu dala bi knjižničarka.

Finale natjecanja održano je  u utorak 15. lipnja 2021. u školskoj knjižnici. U povjerenstvu koje je ocjenjivalo nastupe i dalo konačnu odluku o pobjedniku bile su Ana Fabijan, školska socijalna pedagoginja, Bernarda Kamber, profesorica Hrvatskoga jezika i Nina Jordan, učenica 8. razreda. Finalisti su bili učenici Angelina Bašić, Kristijan Hajnić, Sara Knežević, Mia Selin i Iva Tepša. Učenici su se natjecali čitanjem pjesme Grigora Viteza „Pjesma za svu djecu svijeta“.  Povjerenstvo je ocjenjivalo jasnoću i razgovjetnost, interpretativnost i sveukupni dojam. Pobjedu je odnijela učenica 4.d razreda Iva Tepša. S obzirom da je nastup svih učenika bio izvrstan, članovi povjerenstva uputili su riječi pohvale i podrške svim natjecateljima te ukazali na važnost čitanja u današnjem digitalnom dobu. Čitanje nam je važno jer nam pomaže u međusobnoj komunikaciji i toleranciji, pomaže nam da bolje razumijemo svijet u kojem živimo, povećava nam emocionalnu inteligenciju i samopouzdanje.

Kao utješne nagrade Školska knjiga darovala je finalistima poučnu i zabavnu knjigu „Ova knjiga misli da si izumitelj“ autora Georgie Amson-Bradshaw i Harriet Russel, a pobjednica natjecanja dobila je usb stick Školske knjige, rokovnik i sjajnu knjigu „Velike ideje – Književnost“ skupine autora. Ovom prilikom zahvaljujemo promotoru Školske knjige Krešimiru Atelju i izdavačkoj kući Školska knjiga koji su prepoznali važnost i značaj ovakve akcije i poticanja čitanja kod djece i mladih u školi.

Mišela Nežić, školska knjižničarka mentorica

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju